Новини
«Човен» презентуватиме на 26 BookForum 4 нові книжки
09.09.2019

Презентації відбудуться у вересні під час 26 Форуму видавців у Львові.

Під час 26 BookForum, що відбудеться 18-22 вересня у Львові, видавництво «Човен» презентує чотири нові книжки. Це зібрання свідчень про Бога від різних людей, які не соромляться своїх помилок чи слабкостей; репортаж про нетуристичну Туреччину та її мешканців; репортаж про кістинку Лару, яка тікала з родиною від війни на Кавказі, але зіштовхнулась з війною в Сирії; інтелектуальний бестселер від істориків Тоні Джадта і Тімоті Снайдера про історію ХХ століття.

«Бог дивовижних людей та інших грішників» Марічки Паплаускайте — це колекція щирих та відвертих свідчень людей, які говорять про Бога, не соромлячись власних помилок, слабкостей чи сумнівів, а ще – вірять у дива та невипадковості.

Серед героїв цієї книжки: пастор, який врятував тисячі залежних від вулиці й наркотиків дітей у Маріуполі. Науковець, якого викрали та ув’язнили бойовики «ДНР». Власниця успішного бізнесу, яка не змогла врятувати від смерті власну доньку, що мала рідкісне захворювання. Новонавернений християнин, засуджений довіку за вбивства та зґвалтування. Столяр, який таємно від комуністичної влади провадив Богослужіння у квартирах вірян.

Презентація відбудеться 19 вересня о 13:30 у Музеї етнографії та художнього промислу НАН України (великий зал) (просп. Свободи, 15).

«Півмісяць, хрест і павич. Подорожі до Месопотамії» — колекція унікальних історій про Туреччину. Репортажистка Світлана Ославська описує іншу Туреччину – ту, що починається за межами курортів і традиційних туристичних напрямків. У цих репортажах ви зустрінете тих, хто не вписується в картину «правильних» турецьких громадян: християн, єзидів, сирійців, біженців, «терористів». Водночас ці тексти показують ширшу картину суспільного й політичного життя Туреччини останніх п’яти років. Є тут і перетини з Україною – сподівані й не дуже.

Презентація книжки відбудеться 19 вересня о 17:00 у Науковій бібліотеці ЛНУ ім. Івана Франка (читальний зал періодики) (вул. Михайла Драгоманова, 17)

«Усі війни Лари» — це історія від польського репортера Войцеха Яґельського про кістинку Лару та двох її синів, що в часі триває від Першої російсько-чеченської війни до виникнення Ісламської держави (ІДІЛ), а у просторі окреслює унікальну географію — від Ґрозного (Чечня/Росія) через Панкіську долину (Грузія) до Швейцарії, щоб закінчитись в Алеппо (Сирія). Лара з синами втікає зі зруйнованого війною Грозного до Панкіської долини. Намагаючись уберегти дітей від жахіття війни, яка охопила частину Кавказу, вона відпровадила синів до їхнього батька у Швейцарію, сподіваючись, що там вони матимуть краще майбутнє. Однак сталося щось незбагненне: зі Швейцарії Шаміль та Рашид поїхали до Алеппо, де стали солдатами Ісламської держави. І тоді Лара вирушила до Сирії з надією врятувати від війни та загибелі бодай одного із синів.

Розмова за участі Войцеха Яґельського про війну очима репортера відбудеться 20 вересня о 19:30 у Геокуполі на просп. Свободи.

Також Войцех Яґельський візьме участь (разом зі Світланою Ославською та Марічкою Паплаускайте) у дискусії «Непрості історії про простих людей» (польська література факту і новий український репортаж), яка відбудеться 21 вересня о 15:00 у Музеї етнографії та художнього промислу НАН України (великий зал) (просп. Свободи, 15).

«Роздуми про ХХ століття» Тімоті Снайдера та Тоні Джадта — це історія сучасних політичних ідей у Європі та Сполучених Штатах; влада і справедливість у розумінні ліберальних, соціалістичних, комуністичних, націоналістичних і фашистських інтелектуалів від кінця XIX до початку XXI століть. Але також це біографія історика й есеїста Тоні Джадта, який народився в Лондоні в середині XX століття, після катаклізму Другої світової війни та Голокосту, у час, коли комуністи утверджували владу у Східній Європі.

Презентація книжки за участі Ярослава Грицака, Тараса Лютого та Вахтенга Кіпіані відбудеться 20 вересня о 12:00 у Науковій бібліотеці ЛНУ ім. Івана Франка (головний читальний зал), вул. Михайла Драгоманова, 5

Останні новини
0
Кошик
  • No products in the cart.